ALPAKAN VILLA: LUONNON USKOMATTOMIN KUITU

KOE ALPAKKA

PYSYLÄMPIMÄNÄ KYLMÄLLÄ

Kaikki vaatteistasi tuleva kosteudentunne alentaa kehon lämpötilaa, erityisesti kylmällä ilmalla. Alpakan kuitu siirtää ja työntää kosteutta pois, pitäen kehosi kuivana ja lämpimänä myös talvella.

VÄLTÄ KUUMUUTTA

Kun on liian kuuma kesä, kosteutta siirtävä kuitu auttaa siirtämään hien pois. Alpakan kuidut suojaavat UV-säteilyltä, suojaten sinua auringolta.

USKOMATTOMAN HENGITTÄVÄ

Alpakan kuidut ovat luonnollisesti hengittäviä ja kevyitä antaen raikkaan ilman kiertää, jotta vaate ei tunnu tukkoiselta.

MUKAVUUTTA KAIKKIALLA

Sileämpi ja tasaisempi kuin Merinovilla, alpakan kuidut tuntuvat uskomattoman pehmeiltä eivätkä kutita. Vaeltaminen on helppoa ja ne antavat parhaan mukavuuden rankimmilla seikkailuillasi.

PYSY KUIVANA JA SUOJATTUNA

Alpakan villa sitoo vähimmän määrän kosteutta verrattuna muihin villoihin ja on erittäin hyvin kosteutta kestävä sekä paloturvallinen. Tämä tärkeä hyöty ehkäisee hankautumista ihoa vasten, rakkoja ja kovettumia.

VÄHEMMÄN KULUMISTA JA HAJOAMISTA

Korkealla vetolujuudella varustettuna meidän alpakan villa varusteet on kestäviä kestämään kaikki sinun tekemäsi seikkailut.

RAIKAS VAELLUKSEN AIKANA

Antibakteeriset ja kosteutta siirtävät kuidut sitovat vähemmän hikeä ja bakteereja, pitäen kehosi puhtaana ja hygeenisenä. Tämä tarkoittaa vähemmän vaatteiden pesemistä ja vähemmän haitallisia hajuja kun trekkaat.

PAKKAA VÄHEMMÄN & PAKKAA KEVYESTI

Puoliksi ontto kuitu on ultrakevyt toimien lämmöneristeenä, joten olet valmis jokaiseen vuodenaikaan. Ja kiitos sen antibakteeristen ominaisuuksien, varusteita voi käyttää uudelleen monta kertaa ilman, että niitä tarvitsisi pestä.

ALPAKAN TIEDE

Tuhansien vuosien jälkeen: Alpakat kehittyivät Andien vuorilla 4800 metrin korkeudessa, missä lämpötila vaihtelee voimakkaasti. Aurinko paistaa kuumana ja yöllä on jäätävän kylmää. Alpakan villa on kehittynyt suojaamaan ääriolosuhteilta.

Alpakan villa ja Merinovilla ovat proteiinikuituja (keratiini) kun taas puuvilla ja viskoosi ovat sellukuituja. Tämä proteiinipohja on täynnä kuituja ja soluja jotka antavat villalle sen ominaisuudet.

*Image credit: The WoolMark Company

ALPAKKA VS MUUT KUIDUT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Alpakan Villa

Merino villa

Puuvilla

Kierrätetty polyesteri

Viskoosi

ALPAKAN SUORITUSKYKY MUIHIN KUITUIHIN NÄHDEN

 Alpakan villaMerino villaPuuvillaKierrätetty polyesteriViskoosi
Kuitutyyppi:
ProteiiniProteiiniSelluloosaMuoviSelluloosa
Kosteutta siirtävä:KorkeinKorkeaEi YhtäänVaihteleeMatala
Nopeasti KuivuvaKorkein (Luonnollinen) -KorkeaEi YhtäänKorkein (Ihmisen - tekemä)Korkea
Lämpötilaa säätelevä
KorkeinKorkeaMatalaMatalaMatala
Mukavuus
Sileimmät KuidutRypytettyPehmeäKuminenSilkkinen
KestävyysKorkein (Luonnollinen) -KorkeaMatalaKorkein (Ihmisen - tekemä)Matala
Mikronia (ka.)1818
510Vaihtelee
Rakko/hiertävä kun hikoilee
MatalaMediumKorkeaKorkeaKorkea
HygieniaAntibakteerinenAntibakteerinenSisältää BakteerejaSisältää BakteerejaSisältää Bakteereja
x