Arms of Andes cofounders, siblings Meli and Rensso

MEIDÄN TARINA LYHYESTI

TEHTY PERUSSA

Me olemme Arms of Andes: perhe brändi, rakennettu ja johdettu veljeni toimesta, Rensso ja minä (Meli). Kaksi Kalifornialais syntyistä milleniaalia, Perulaisella syntyperällä, päätimme yhdistää kuilun meidän esi-isiemme ja modernin maailman välillä, luomalla yksilöllisiä vaatteita, jotka yhdistävät ihmiset luonnon kanssa. Kestäviä ulkoiluvaatteita, tehty Inkojen kaikkein toiminnallisesta kuidusta: Alpakan Villasta.

MEIDÄN TARINA

Minun Tarinani (Meli)

"Los Angelesin paikallisia, jotka syntyivät Perulaisille vanhemmille, minun sisarukseni ja minä kyllästettiin luonnolla. Siitä asti kun olimme lapsia, me vietimme kaikki kesämme äitimme kotikaupungissa lähellä Caramarcaa, pohjois Perun ylängöillä. Me testasimme vanhempiemme tietämystä (ja luultavasti myös hermoja) juuristamme, kuunnellen tarinoita esivanhemmistamme. Perulaisten serkkujemme todellisuus oli täydellisen erilainen tuntemastamme kaupunkilais tuntumasta, jonka tunsimme Los Angelesissa. Andien ihmiset ovat niin maanläheisiä ja yhteisöllisiä, ylläpitäen yksinkertaista mutta hyvin kestävää elämäntapaa: Eläen lähellä luontoa, usein ollen riippuvaisia siitä, he ovat oppineet käyttämään saatavilla olevia resursseja kunnioittavasti. Me vikistimme aina mahdollisuutta oppia kaiken mahdollisen meidän perimästämme, ollen kiinnostuneita erityisesti Inkoista: sivilisaatiosta, joka nousi Perun vuorilla. "Miten he pysyivät lämpiminä?" me kysyimme tädeiltämme. Tottuneina Kalifornia ilmastoon, kukaan meistä ei pystynyt käsittämään, miten entisajan ihmiset selvisivät niin ankarissa korkeuksissa ja ilmastoissa.
Matkustettuamme ympäri maailmaa reppureissaajina ja koettuamme erilaisia kulttuureita, kaksikympisistä asti, molemmat Rensso ja minä päätimme tehdä töitä isämme yritykselle. Tehden superruokaa vientiin Perulaisilta maatiloilta, tuottajille ja välittäjille ympäri maailman, oli meidän ensimmäinen kokemus yrittää sekoittaa Perulaista kulttuuria Läntisen maailman tuotannolliseen toimintaan. Usein hankalaa mutta erittäin palkitsevaa, se antoi meille syvän näkymän hyötyihin ja haittoihin Perussa työskentelyyn.

Arms of Andes Cofounder Meli hiking in Tatra Mountains
Arms of Andes cofounder in black alpaca wool baselayer

Veljeni, Rensso

Me olemme ehkä kasvaneet aikuisiksi mutta kiinnostus meidän Perulaiseen alkuperään ja meidän rakkaus luontoon on säilynyt. Yhtenä päivänä, Rensso kuunteli podcastia Merinovillan hyödyistä ja se synnytti idean käyttää alpakan kuitua ulkoilmassa. Vaikka alpakan villa oli tunnettua muotiteollisuudessa, näyttää siltä, että kukaan muu ei ollut täysin ymmärtänyt sen oikeita hyödyllisiä ominaisuuksia ja tärkeyttä "jumalten kuituna", jota käytetään laajalti ylängöillä asuvien Perulaisten keskuudessa. Opiskeltuaan alpakan kuidun hyödyllisiä ominaisuuksia ja tarinaa sen takana, me teimme tutkimusta, testasimme, opimme monista virheistä ja viimein loimme ensimmäisen Royal Alpakan Villan Välikerraston. Se oli alku Arms of Andesille: syntynyt yhdistämään kuilu kahden kulttuurin välillä, joissa me kasvoimme ja integroida maaginen, toiminnallinen Alpakan kuitu moderneiksi vaatteiksi, joita tämän päivän seikkailijat voivat käyttää seikkailuissaan villissä luonnossa. Vaikka ulkoiluvaatteiden tekeminen alpakan villasta on jo sinänsä erityistä, me halusimme myös olla erilaisia valmistajana ja brändinä. Meidän tavoitteemme oli tuoda ihmiset takaisin luontoon ja varmistaa, että kuten esivanhempamme, meidän yrityksemme on täysin sivilsaatiotamme kohtaan vastuullinen ja sitä tukeva. Andien ihmisten tarina ja heidän rakastamansa alpakat ansaitsivat tulla kuulluksi ja me tunsimme sen olevan meidän vastuullamme tehdä niin. Jakaa vastuullista ajattelutapaa tämän päivän maailmassa. Me katsomme esivanhempiamme kuin roolimalleja ja seuraamme heidän toimintamallejaan: esimerkiksi he käyttivät luonnollisia värejä paikallisilta alueilta, joten me päätimme tehdä samoin. Joka päivä me teemme parhaamme, että AoA on parempi ja innovatiivisempi, säilyttäen Andien perinnön ja traditiot samaan aikaan."

Meidän Isä

Isämme, Manuel on syy siihen, että pystyimme toteuttamaan unelmamme perustaa Arms of Andes perhe brändinä. Hän on kotoisin pienestä kaupungista nimeltä Huancayo, Perun ylängön keskiosissa ja hän kasvoi suuressa perheessä, viiden serkun ja kolmen tädin kanssa, jotka kasvattivat hänet kuin oman lapsensa. Hänellä ei ollut paljoa kun hän kasvoi ja se motivoi häntä luomaan paremman elämän itselleen ja perheelleen. Isä opiskeli maarakennus insinööriksi Liman kaupungissa, jossa hän myös tapasi äitimme. Yhdessä he päättivät ottaa riskin ja koettaa onneaan muuttaessaan Yhdysvaltoihin, toivoen mahdollisuuksia elämään. Isän ahkera työskentely, sinnikkyys ja jatkuva itsensä parantaminen auttoi heitä ylittämään ensimmäisten vuosien haasteet maahanmuuttajina ja pian hän perusti oman tuotantoyhtiön Los Angelesissa. Hän ei koskaan unohtanut ensimmäisten vuosien opettamaa nöyryyttä tai mistä hän oli kotoisin. Isä oli yksi, joka neuvoi meitä, millainen rehellinen, läpinäkyvä yritys tulisi olla: sen yrityksen ei tarvitse ainoastaan olla tulosta tekevä vaan myös eettinen ja moraalinen. Hän inspiroi AoA:ta ylittämään rajat nykypäivän tuotantoprosessissa ja tulemaan vastuullisemmaksi ja läpinäkyvämmäksi kuin mikään muu brändi, joka on ennen ollut.

A father and a daughter wearing black Arms of Andes alpaca wool midlayers
Our mother Marcela hiking in Arms of Andes clothes

Meidän äiti

Meidän äiti, Marcela, syntyi pienessä kaupungissa nimeltä Iglesia Pampa, lähellä CajaMarcaa, pohjois Andeilla. Hän kasvoi rakastavassa perheessä, eläen hyvin perinteisellä tavalla, luonnollisessa (muta tiili) talossa, mäen päällä joen yläpuolella. Äiti aina kertoi lapsuutensa elämäntyylistä, juuri niin kuin Inkoilla joskus oli. hän ratsasti hevosilla, hänellä oli omat cuyet (marsut), teki omat lelunsa savesta ja neuloi omat vaatteensa villasta, värjäten ne kokenillilla. hän muutti Limaan kun hän oli 15 vuotias ja pian hän tapasin isämme. Molemmat näkivät Yhdysvallat mahdollisuuksien maana ja päättivät muuttaa Los Angelesiin kun äitimme oli 23, vaikka hän ei osannut yhtään englantia. Se oli vasta kun hän oli saanut ensimmäisen lapsensa, vanhimman veljemme Alejandron, kun hän alkoi opetella uutta kieltä. Sitten kun hän oli 35 hän päätti mennä kouluun ja opiskella hoitajaksi. Innokkaana oppimaan hän sai korkeimman arvosanan ja stipendin. Asuessaan kaukana kotimaastaan hän ei koskaa unohtanut alkuperäänsä. Nostalgisesti muistaen lapsuutensa hän varmisti, että hänen lapsensa tiesivät juurensa ja, mistä olivat tulleet. Hän vahvisti meille rakkautta luontoon, luonnollisia tapoja elää ja kunnioittaa Perulaisia tapoja. Hän inspiroi meitä luomaan uusia tuotteita, luonnollisista Perulaisista materiaaleista.

MENE PIDEMMÄLLE LUONNOSSA ARMS OF ANDESIN KANSSA