VASTUULLISINTA JA EKOLOGISINTA ALPAKAN VILLAA

Mitä on vastuullisuus?

Vastuullinen ja ekoystävällinen ovat konsepteja, joita heitellään ilmaan kaikilla teollisuudenaloilla ja joka elämän käänteessä, ympäri maailmaa. Mutta mitä "vastuullinen" ja "ekoystävällinen" oikeastaan tarkoittavat, vaihtelevat laajalti erityisesti muotimaailmassa.

Verrattuna muihin kankaisiin

Jotkin "vastuulliset" kankaat voivat aiheuttaaa enemmän vahinkoa kuin hyvää

Markkinoilla on useita kankaita, jotka pintapuolisesti näyttävät olevan vastuullisista ja ekoystävällisistä lähteistä. Kuitenkin jos tutkii hieman enemmän niin huomaa, että niiden mukana tulee negatiivisia ympäristövaikutuksia, joskus jopa ylittäen alkuperäiset hyödyt.

Puuvilla vaatteiden tuotantoon tarvitaan paljon vettä

Puuvilla on uusiutuva luonnollinen kuitu ja itsessään biohajoava, joten sitä yleensä pidetään vastuullisena kuituna. Kuitenkin puuvilla on yksittäis-satoinen ottaen suuret alueet käyttöönsä ja The World Wild Life1, mukaan yhden t-paidan ja yhden farkun tuottamiseen tarvittavan puuvillan määrän (2.2lbs/1kg) tarvitaan 20,000 litraa vettä!Lisäksi perinteinen puuvillan tuotanto käyttää suuria määriä hyönteismyrkkyjä, jotka ovat vahingollisia maanviljelijöille sekä myrkyllisiä ympäristölle.

Cotton uses lot of water in their production
Recycled polyester releases micro-plastics in the ocean

Kierrätetty polyesteri Vapauttaa Mikromuovia

Jotkin synteettiset kankaat kuten polar fleece voidaan tehdä kierrätetyistä pulloista, jotka tuntuvat hyvältä tavalta vähentää roskan määrää maailmassa ja vähentää uusiutumattomien petrokemikaalien käyttöä. Mutta kemiallinen prosessointi ja mikromuovin huuhtoutuminen vesistöihin ovat ongelmia, jotka yhdistetään näihin kankaisiin, mitkä vat potentiaalisesti ympäristölle haitallisia.

Myrkyllisiä kemikaaleja Viskoosin Tuotannossa

Viskoosi on kasviperäinen tuote joka kasvaaa puissa, mutta kontrollin puute valmistuksessa tarkoittaa, että myrkyllisiä kemikaaleja voi päätyä vedenjakeluun ja puu sekä bambu plantaaseihin, viskoosin tuotannon johtaessa jlaajaan metsäkatoon..

Rayon fibers use toxic chemicals
Super washing merino wool uses chemicals and too much water

Superpesty Merinovilla Käyttää Vahingollisia Kemikaaleja

Lampaan villa on luonnollinen kuitu, jota voidaan tuottaa ilman, että eläin joudutaan tappamaan ja kasvattamaan joka vuosi uudelleen, joten se tuntuu melko vastuulliselta. Kuitenkin suuret maa-alueet, jotka voisivat olla luonnon kasvien käytössä - Uudessa-Seelannissa ja Australiassa esimerkiksi - on pyhitetty lampaiden laiduntamiseen villan tuotannossa; suria määriä vettä ja muita kemikaaleja tarvitaan pesemään lampaan villa, poistaakseen siitä lanoliini ja "suomut", jotta voidaan tehdä konepestäviä villavaatteita ja mukavia pitää päällä; ja lampaanvillan tuotanto monesti käyttää menetelmiä, jotka tuntuvat epähumaaneilta (kuten mulesin), jota tuottajat väittävät olevan ainoa mahdollinen keino.

Massatuotanto = Suurempi Hiilijalanjälki

Lisäksi kaikki yllä mainitut kankaat yleisesti muodostavat suuren hiilijalanjäljen niiden tuotannon jälkeen kun kankaan eri tasot ja vaatteiden tuotantoa tehdään erillisissä laitoksissa usein useissa maissa ympäri maailman. Tottakai jokainen askel, minkä voimme tehdä on merkityksellinen ja sillä voi olla kokolailla positiivinen vaikutus, mutta voiko olla vielä jotain parempaa?

MIKSI ANDIEN ALPAKAN VILLAN ON ERILAISTA?

Alpakat Pitävät Huolta Maapallosta

Me alpakan villan lähde on yksinomaan peräisin Perun ylängöiltä, missä alpakat on mukautuneet elämään luonnonmukaisesti. Tämä sopeutuminen luontoon - listattuna alapuolella - auttaa vähentämään alpakan villan tuotannon vaikutusta ympäristöön, verrattuna muihin markkinoilla oleviin teknisiin kuituihin.

Luonnollinen & Biohajoava Kuitu

Alpakan villa on luonnollinen kuitu ja luonnonmateriaali, joka tarvitsee vähäistä prosessointia, eikä se tarvitse ympäristölle vahingollisisa kemikaaleja. Kehitämme edelleen värjäystekniikoita, joita on kehitetty Perussa jo tuhansia vuosia sitten. Väriaineet ovat luonnosta lyötyviä ja voidaan kiinnittää kuituun mineraalisuolan avulla. Luonnollisten kuitujen käyttö, luonnolliset värit ja muut tuottavat 100%:sti biohajoavia vaatteita. Kun on aika luopua Arms of Andes vaatteistasi, voit tehdä sen tietäen, että ne eivät vahingoita luontoa.

Perhe Maatilat

Vastuullista Maataloutta

Our alpaca wool comes directly from alpaca herders in the Peruvian Andes, whose families have been employing traditional techniques to rear alpacas and harvest their fibre for generations. Family-run farms raise the alpacas in small herds, having close and constant contact with the animals. The farmers then form co-ops to sell the wool for the best price available to them. Alpacas in the Peruvian Andes are not “farmed” in the modern sense: instead, the animals are free roaming, allowed to graze up to 4,800m during the day, before being herded back to shelter at night. While alpacas have a more natural lifestyle than most livestock, they are still looked after by the farmers and have access to regular veterinary care when needed.

Woman looking at the alpacas in Peruvian High Lands
Woman using alpaca wool in Peru

Perulainen Tuotanto Boostaa Paikallista Taloutta

Kaikki meidän ulkoiluvaatteemme ovat tuotettu yksinomaan Perussa, luoden monia työpaikkoja paikallisesti muun muassa alpakan kasvattajille, keritsijöille, kuidun lajittelijoille, kuljettajile ja tuotantotyöntekijöille. Tämä auttaa kasvattamaan paikallista taloutta ja lisäksi rohkaisemaan Andien ylänköjen ihmisiä ylläpitämään perinteistä elämäntyyliä.

Meidän Pieni Hiilijalanjälki

the map of arms of andes production

Yhdestä Lähteestä ja Valmistettu Perussa

Heti kun Alpakan villa on tuotettu ja prosessoitu langaksi, värjätty ja kudottu erityisesti suunnitelluksi kankaaksi, siitä valmistetaan meidän korkeasuorituskykyisiä vaatteitamme. Sen sijaan, että lähettäisimme langan tai edes kankaan Yhdysvaltoihin me päätimme pitää koko tuotantoprosessin Perussa. Teemme tämän varmistaaksemme laadun, vähentääksemme hiilijalanjälkeämme ja varmistaaksemme niin vastuullisen ja ekologisen luomutuotteen kuin mahdollista.

Samoin kuin lopullinen ympäristöystävällinen tuotteemme meidän kankaamme on tehty Perulaisissa tehtaissa, niin lähellä alpakan villan lähdettä, jotta kuljetus voidaan tehdä maitse. Perulaisista tehtaista meidän vaatteemme lähetetään alueellisille jakelijoille ja sen jälkeen suoraan sinulle, vähentäen lentojen määrää tuotantoprosessissa ja koko kuljetuksen hiilijalanjälkeä.

"Luonnon rakastajina me välitämme ympäristöstä ja vaikutuksista, joita yrityksellämme ja henkilökohtaisilla teoillamme on ympäristölle. Tuottaen ja käyttäen 100%:sti alpakan villa vaatteita, me voimme minimoida vaatetuotannon ja myynnin vaikutusta, tehden siitä yhden vastuullisimmista ja ekologisimmista vaatteista joia on saatavilla."

- AoA Tiimi